Biografie

Erik Poort en Richard de Jongh.....


.....hebben elkaar ontmoet bij The Laundry BigBand (www.laundrybigband.nl), een geweldige bigband die actief is in 't Gooi. Zij zitten daar sinds 1992 naast elkaar in de saxofoonsectie.


In 2007 besloten zij hun gitaartalenten te combineren en de passie voor de akoestische (unplugged) muziek samen vorm te geven. Beiden zijn door de wol geverfde muzikanten en hebben hun ervaring op verschillende muzikale terreinen opgedaan.

Erik Poort....


....komt uit een muzikaal nest en het kon dan ook niet uitblijven dat hij ook deze weg in zou slaan. Erik heeft zijn liefde voor de akoestische gitaar en zang vooral aan Neil Young te danken, een artiest die hij hoog in het vaandel heeft staan.


Naast de gitaar en saxofoon, speelt Erik ook klarinet en dwarsfluit, waardoor hij multi-inzetbaar is in o.a. begeleidingsorkesten. Hij heeft inmiddels een groot aantal musicals mogen begeleiden. Erik beleeft de muziek met heel veel passie, inzet en plezier.


Richard de Jongh.....


.....is sinds 1988 actief als entertainer op de meest uiteenlopende evenementen, en doet dit d.m.v. zang, keyboard, saxofoons, gitaar, eventueel aangevuld met zangeres. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, kijk dan eens op de website www.richarddejongh.nl


Richard speelde altijd al elektrisch gitaar, maar heeft de liefde voor de akoestische gitaar min of meer aan Erik te danken. De meerstemmige zang in combinatie met de gitaarsound klonk zo weergaloos gaaf dat het niet kon uitblijven: een nieuw Duo was geboren.